3 destinatii superbe pentru urmatorul city break!

Conceptul de „ city break ” este din ce in ce mai apreciat de oameni din intreaga lume, iar la noi nu face exceptie! Este solutia ideala pentru cei care nu au multe zile libere la dispozitie ori prea multi bani, dar care insa, nici nu doresc sa-si petreaca weekendul acasa!

La momentul actual sunt numeroase destinatii superbe, recomandate pentru un city break de cateva zile, de unde va veti intoarce nu doar cu bateriile incarcate, ci si cu o multime de amintiri frumoase! Daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce destinatie sa alegeti pentru o asemenea escapada, am pentru voi cateva propuneri destul de accesibile din punct de vedere financiar.

Liverpool – Regatul Unit

Unul dintre principalele avantaje ale unui city break in Anglia, este ccu siguranta durata drumului – in general, cu avionul, nu veti face mai mult de 3 – 4 ore pana la destinatie!

Desi multi dintre voi vor asocia imediat Liverpool-ul cu echipa de fotbal, acest oras, daca rezervati cateva zile pentru a-l vizita, ascunde multe locuri frumoase, ca de exemplu: Cartierul Chinezesc al lumii – cel mai vechi inregistrat pana la momentul actual; Muzeul Maritim „ Merseyside ” – de unde puteti afla multe informatii interesante despre trecutul orasului in domeniul comertului; Teatrul Liverpool Empire – aspectul sau taie rasuflarea oricui il vede, cu siguranta si, bineinteles, pasionatii de fotbal vor dori fara dar si poate, sa urmareasca un meci de fotbal pe Stadionul Anfield.

Valetta – Malta

Malta este una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta, insa la fel de bine poate fi o zona ideala pentru un scurt city break. Indeosebi, orasul maltez Valetta ar merita timpul vostru – peisajele superbe nu va vor lasa indiferenti, iar daca sunteti pasionati de istorie, atunci acesta este locul perfect pentru voi!

Istoria feniciana a micului orasel este renumita datorita povestilor despre Cavalerii Ordinului Sfantului Ioan pe care le spune, asadar veti descoperi cu surprindere ca Valetta detine nici mai mult nici mai putin de 320 de monumente istorice! Acestea, impreuna cu muzeele, Teatrul ManoelGradinile Barrakka Upper ( unde va puteti bucura in tihna de un picnic pe iarba ) si Catedrala Sfantul Ioan, fac din acest micut oras, o bijuterie arhitecturala ce merita vizitata in urmatorul city break. Sigur nu veti ramane dezamagiti!

Cluj-Napoca – Romania

Cine spune ca trebuie neaparat sa iesiti din tara pentru un city break, cand aveti la dispozitie chiar pe plaiurile romanesti un oras cu o vasta istorie, cultura si atractii turistice ce incanta orice vizitator?

Despre orasul Cluj-Napoca se poate vorbi si scrie o zi intreaga, pentru ca este mult de povestit! Acest oras ardelean inconjurat de dealuri transilvanene si-a construit si pastrat de-a lungul timpului un renume solid, datorita numeroaselor evenimente ce au loc aici in fiecare an si datorita diversitatii oamenilor care il viziteaza sau il locuiesc. De cum intrati in Cluj, simtiti o atmosfera vibranta, incarcata de energie si… boema!

Este imposibil sa nu amintesc de festivalul ce  facut celebru orasul Cluj-Napoca – Untold, care anual atrage sute de mii de oameni din intreaga lume! Daca o luati la pas prin oras, nu puteti ocoli Piata Unirii, Gradina Botanica, Biserica Sfantul Mihai sau vestitul Castel Banffy. Cel din urma gazduieste in fiecaare an un alt festival consacrat, si anume – Electric Castle.

Seara, puteti alege dintre sute de restaurante, pub-uri si cluburi – veti ramane placut surprinsi de diversitatea de stiluri ale localurilor, de la muzica, pana la mancare sau bautura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *