Austria – pentru iubitorii de operă și arhitectură

Stațiunile de schi dinAustria sunt cunoscute de oricine – aici sunt pârtiile cele mai înzăpezite și cele mai bune pârtii. În Austria te așteaptă Viena și regiunea lacului Salzburg, castele, muzee și atracții.

Austria este o țară în care fiecare colț a pregătit propriul „tidbit” pentru turiști. Iubitorii operei și arhitecturii se îndreaptă, bineînțeles, către capitala austriacă Viena, fanii muzicii clasice merg în Salzburg, iar turiștii merg la cele mai fermecătoare lacuri și izvoare minerale fierbinți din Carintia. Fanii artei moderne își vor găsi drumul în cel mai „cultural” oraș din Austria – Graz, iar iubitorii de peisaje pitorești și lacuri cristaline se duc la Salzburg, situat la poalele dealului, unde trăia cel mai faimos fiu al Austriei. Pentru turistii „inactivi”, Austria a pregatit statiuni excelente, in ceea ce priveste raportul „pret-calitate”, considerat in mod rezonabil ca fiind printre cele mai bune din Alpi.

În plus, Austria susține, și pe bună dreptate, statutul de „destinație clasică europeană de schi pentru profesioniști”. Există toate motivele pentru aceasta: o bază de hotel de înaltă calitate și diversă, plină de après-ski (care uneori nu este suficientă pentru alte țări europene) și, bineînțeles, un număr imens de pante bine îngrijite. În același timp, cele mai multe dintre ele sunt dificil de atribuit „încălzirii”, ele necesitând abilități bune de la schior. În plus, țara are mulți ghețari, ceea ce înseamnă o plimbare garantată, indiferent de vreme.

Capitala statului este Viena , un oraș elegant și solemn. Ea înconjoară călătorii în sunetele unui vals, lovește cu frumusețea templelor, palatelor și pătratelor, te îmbie cu arome de strudel din cafenelele drăguțe. Orașul lui Strauss și Mozart, este mult legat de artă în general și de muzică în special.

Opera de la Viena, Concerthaus, Burgtheater, Volkstheater  sunt adevărate capodopere arhitecturale demne de atenție, chiar dacă nu reușești să participi la un spectacol sau la un concert. O impresie și mai impresionantă este făcută de palatele și castelele locale: Schönbrunn, Belvedere, Hofburg, Kreuzenshtayn. Excursiile la muzee vor completa paleta estetică: în Albertina poți admira programul, în Liechtenstein poți auzi despre subiectele vieții domnești.

Innsbruck este cunoscut pentru peisajele alpine uimitoare și stațiunile populare de schi cu infrastructură modernă. Iar aici totul respiră cultura tiroleză: magazine de suveniruri pline de pălării și costume din piele pentru primăvară care pot fi recunoscute la prima vedere  și lenjerie. Fabrica Swarovski și un muzeu dedicat bijuteriilor legendare pot fi, de asemenea, considerate obiective turistice originale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *