Banda LED – Caracteristici și domenii de utilizare

Amenajarea interiorului apartamentelor sau caselor cu ajutorul benzii LED este foarte populară și eficientă. Banda de iluminat este adesea instalată pe pereții din rigips, fiind o soluție estetică și practică. Banda LED are atât o funcție funcțională, cât și decorativă, iar decorarea spațiului de locuit cu benzi LED este una dintre ingredientele unui design interior de succes. Lumina creează spațiu, iar designul adecvat al luminii va crea o încăpere incredibil de confortabilă și sofisticată. Lumina cu plasticitatea sa, este un actor excelent în amenajare, deoarece poate scoate în evidență valori ascunse, poate schimba geometria unei camere, dormitor, te poate face să simți magia clar-obscur.

Benzi LED RGB

Benzile LED multicolore se caracterizează prin aprinderea benzii în diferite culori sau chiar prin moduri atractive de jocuri de lumini si culori. De exemplu, pot fi folosite pentru iluminare colorată și astfel creează o atmosferă de petrecere sau pot aduce accente individuale de culoare în sufragerie. Benzile LED multicolore pot fi adesea controlate cu o telecomandă sau pot fi smart WiFi. Astfel, poți adapta iluminatul la nevoile tale.

Benda  LED este o variantă modernă și inovatoare a iluminatului decorativ de interior. Benzile sunt disponibile la role de 5m sau 10m și pot fi scurtate și extinse. Acestea sunt deosebit de potrivite pentru instalarea sub sau în spatele mobilierului și oferă astfel, efecte de iluminare indirecte și o atmosferă primitoare. Pe lângă scopul lor de iluminare, benzile LED pot impresiona și prin eficiența lor energetică. LED-urile consumă cu până la 80% mai puțină energie electrică decât lămpile incandescente convenționale și au o durată de viață semnificativ mai mare.

Utilizări posibile

 • Camera de zi: benzile LED RGBsunt ideale pentru iluminatul modern din camera de zi.
 • Dormitor: Benzile LED RGBaduc lumină indirectă atrăgătoare în dormitor.
 • Sala de mese: benzile LED multicolore pot fi folosite și pentru accente de culoare moderne în sala de mese.
 • Scări: benzile LED RGBsunt potrivite și pentru marcarea scărilor.

Banda LED este o soluție versatilă pentru a crea iluminare și decorare suplimentară în diferite combinații. Adesea, o astfel de bandă poate fi văzută ca o soluție pentru iluminarea suplimentară a elementelor de mobilier, tavanelor suspendate, arcurilor și nișelor, perimetrele camerei.

Tehnologie LED

 • Tehnologia LED oferă mai multe avantaje, și anume:
 • Longevitate: LED-urile au o durată de viață medie de 30.000 până la 50.000 de ore de funcționare (în funcție de model).
 • Generare redusă de căldură, chiar și cu utilizare constantă.
 • Eficiență energetică: tehnologia de iluminare cu LED consumă mult mai puțină energie electrică decât alte surse de lumină cu aceeași intensitate a luminii.
 • Rezistența la comutare: pornirea și oprirea frecventă nu afectează performanța benzii LED.

Clase importante de protecție a benzilor LED multicolore

 • Interioare uscate: Dacă banda LED trebuie utilizată în încăperi uscate, cum ar fi camere de zi, dormitoare sau holuri, un grad de protecție IP20 este suficient în majoritatea cazurilor.
 • Baie: Deoarece banda LED este aplicată lângă căzi și dușuri, este expusă la un nivel ridicat de umiditate, gradul lor de protecție fiind de cel puțin IP4
 • La exterior: Benzile LED vor fi in contact temporar sau permanent cu apa de aceea se recomanda benzi led cu IP44 pana la IP68 (in cazul in care banda LED se afla in contact permanent cu apa – submersibil)

Kit banda LED

Un kit bandă LED conține o sursa de alimentare, o telecomandă și o rolă cu banda LED, care este, de obicei, extrem de flexibilă în ceea ce privește proprietatea de iluminare. În funcție de model, nu numai luminozitatea led-urilor, ci și culoarea luminii acestora pot fi reglate cu ajutorul telecomenzii. Acest lucru permite crearea unor concepte de iluminare care pot fi adaptate de utilizator la diferite domenii de aplicare sau la diferite momente ale zilei.

Benzi LED – Opțiuni de montare

Benzile LED sunt furnizate cu o suprafață adezivă sau pot fi atașate folosind profile aluminiu pentru banda led. De asemenea, este posibil să utilizezi benzi LED pentru decor în jurul obiectelor sau drapate pe ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *