Cei mai buni manageri de parole

IT

Un manager de parole ameliorează povara gândirii și memorării logurilor unice, complexe – semnul distinctiv al unei parole sigure. Îți permite să distribui în siguranță aceste logg-uri cu ceilalți atunci când este necesar. Și, pentru că aceste instrumente criptează datele tale de conectare într-un sefe virtual – fie locală sau în cloud – care este blocat cu o singură parolă principală, ei protejează parolele. Dacă sunteți în căutarea unei parole de securitate pentru joc, atunci ai nevoie de un manager de parole.

Managerii de parole variază foarte mult în ceea ce privește capacitățile și costurile, așa că am comparat câteva dintre cele mai populare, pentru toate sistemele de operare Windows Mac OS, Android și iOS, precum și cele mai importante browsere. Și toate îți vor permite să îți sincronizezi datele pe mai multe dispozitive, deși este posibil să plăeștii suplimentar pentru acest privilegiu.

LastPass bifează toate casetele din lista de dorințe a administratorului de parole. Aceasta face ca briza să creeze parole unice și complexe; să captureze și să gestioneze datele de conectare; sincronizarea acestora pe mai multe dispozitive; și să le împartă cu alții în care ai încredere. Caracteristicile sale de audit și de actualizare a parolei, îți permit să identifici și să elimini parolele slabe sau duplicate doar cu un clic sau două. De asemenea, stochează numerele cardurilor de credit și alte date personale în formularea automată a formularelor web, să faci o achiziție, să te înscrii pentru un serviciu sau să plătești o factură.

LastPass acceptă, de asemenea, o serie de opțiuni de autentificare multi-factor pentru protejarea seifului tău, inclusiv autentificatori bazați pe aplicații precum Symantec VIP și Google Authenticator, jetoane hardware precum YubiKey și cititoare de amprentă. Iar subscrierea sa de 12 dolari pe an este o furtună atunci când alte servicii de gestionare a parolelor percep taxe de 35 $ pentru un singur utilizator.

Dashlane este cel mai puternic concurent pentru coroana lui LastPass. Are o interfață frumoasă, este ușor de folosit și este dotat cu caracteristici care te ajută să îți consolidați securitatea online. Safe-ul este un tablou de bord de securitate care îți notează parolele și sugerează acțiuni pentru sporirea scorului tău și a protecției. Doar prețul de 40 USD- care este cel mai mare – îți poate atenua entuziasmul pentru acest manager fantastic de parole.

Managerii de parole captează numele de utilizator și parola, de obicei prin intermediul unui plugin de browser. Atunci când te conectezi la un site web completând automat datele de acreditare, poți reveniți oricând la site-ul respectiv. Ei stochează toate parolele într-o bază de date criptată, deseori denumită „boltă”, pe care o protejează cu o singură parolă de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *