City Break – Betleem

În fiecare an, peste un milion de turiști vizitează Betleem și aproape fiecare turist creștin care a mers în Israel. Într-adevăr, Israel, Ierusalim și Betleem – pentru creștini, toate acestea sunt una și indivizibile. Dar nu numai creștinii, ci și de orice turist  care iși dorește un City Break și așteaptă o poveste fascinantă, magazine interesante și mâncăruri delicioase.

Pentru prima oară, Betleemul este menționat în tradițiile biblice ca loc de înmormântare al Rahelei și locul de naștere al regelui David. Din vremea răspândirii creștinismului, Betleem este un oraș sfânt pentru creștini, al doilea în importanță după Ierusalim, mai bine cunoscut ca locul de naștere al lui Hristos. Aceasta este o destinație turistică populară. Pentru Betleem, turismul are și o mare importanță economică.

La sosirea în Betleem, vei simți o atmosferă prietenoasă. Oamenii de aici sunt foarte prietenoși, iar prețurile sunt destul de accesibile – sunt mult mai mici decât în ​​Israel. Trebuie avut în vedere că Betleemul nu satisface întotdeauna așteptările turiștilor creștini,  înțelegând altfel locul nașterii lui Isus.  Orașul nu este bogat și prosper așa cum sunt orașele turistice occidentale.

Unde să mergi în Betleem

Desigur, principalele atracții ale orașului Betleem, sunt numeroasele locuri sfinte și istorice. Poți profita de oportunitatea de a merge în numeroasele magazine cu suveniruri și restaurante.

Cel mai favorabil timp

Cea mai populară perioadă a unui City Break la Betleem sunt sărbătorile de Crăciun și de Paști, precum și unele sărbători ortodoxe.

Crăciun. Aceasta este sărbătoarea nașterii lui Hristos. Perioadele de sărbătoare pentru diferite culte sunt diferite și se desfășoară între 25 decembrie și 7 ianuarie.

Paști. Pe lângă nașterea lui Hristos, sărbătoarea învierii lui Isus după răstignirea lui, nu este mai puțin importantă pentru creștini. Datele sunt diferite în fiecare an și, de asemenea, depind de denominație. Și la fel cum Crăciunul atrage un număr incredibil de turiști în Betleem, Paștele în această privință nu este deloc inferior.

Sărbătorile ortodoxe locale. Biserica Ortodoxă are sărbătorile sale tradiționale, care se desfășoară în apropierea orașului Betleem. În perioada 5-6 mai, Biserica Ortodoxă  oferă Festivalul Sf. Gheorghe ( Al-Khadr ), în timpul căreia locuitorii locali merg la botezul nou-născuților și, de asemenea, sacrifică o oaie în vecinătatea mănăstirii Sf. George în orașul Al-Khadr.

Atracții majore

Principalele atracții din Betleem sunt Bazilica Nașterii, câmpul păstorilor și Grota. În plus, mormântul Rachelei se află lângă Betleem.

Bazilica Nașterii Domnului Hristos și Piața Yaselnaya

Bazilica Nașterii Domnului Hristos este principala atracție pentru turiști – o biserică simplă, construită, conform legendei, deasupra locului nașterii lui Hristos. Deși interiorul bisericii include candelabre, vitralii și coloane de susținere, trebuie să știi că aceasta nu este o catedrală. Bazilica Nașterii Domnului Hristos este situată în faimoasa Piață Yselnaya din inima orașului Betleem. Dacă doriți să aprinzi o lumânare în Bazilica Nașterii Domnului Hristos, o poți cumpăra de la vânzătorii din piață.

Lăcașul Grotto și câmpul Shepherd

Printre atracțiile din apropiere se numără Grottoa de lapte, unde, conform legendei, Maria l-a hrănit pe Isus atunci când familia a fugit din Betleem, și,  câmpul păstorilor – o clădire rotundă în formă de cupolă, întemeiată în onoarea păstorilor care au dorit să-L urmeze pe Isus.

Mormantul Rachel (Quebec Rachel)

Chiar în fața Betleemului,  este mormântul Rachelei. Mormântul este considerat un loc de înmormântare sacru pentru  poporul evreu. Nu cu mult timp în urmă, teritoriul a fost restaurat, fiind ușor să ajungi acolo cu autobuzul Eged, de la stația centrală de autobuz din Ierusalim. Evreii se roagă, de obicei, la mormântul Rachelei pentru căsătorie și copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *