City Break la Londra

Marea Britanie este o țară cu multe fațete, a cărei frumusețe nu se limitează numai la Londra. Chiar și cel mai mic sat merită atenția unui călător aici. Londra este centrul politic, economic și cultural al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, capitala Angliei, cel mai mare oraș al insulelor britanice. Numele orașului provine din cuvântul latin „Londinium”.

Astăzi, în oraș, turiștii pot vedea Primăria din Londra, unde sunt încă organizate ceremoniile de selecție ale primarului care acordă Premiul Booker, ruinele zidului vechi al cetății romane (pe strada Noble), unul dintre cele mai magnifice temple ale Europei – Catedrala Sf. Paul și cea mai veche biserica din Londra, Bridge. În plus, vizitatorii orașului pot vizita  Muzeul Londrei și Monumentul Focului din 1666. Contrastele clare ale monumentelor antice cu clădiri ultramoderne, precum zgârie-nori Mary X, sunt caracteristice aspectului arhitectural al orașului modern.

Westminster este un cartier istoric din Londra, situat pe malul stâng al Tamisei, la vest de orașul Londra. Westminster a fost fondată în secolul al VII-lea în jurul mănăstirii care a existat în acest loc, și, care  înseamnă literalmente „biserica de vest a mănăstirii”. Westminster este un paradis fără îndoială pentru turiști, pentru că există o mulțime de obiective turistice: faimoasa piață Trafalgar, Palatul Buckingham – actuala reședință a Reginei Angliei, simbolul Londrei, ceasul Big Ben de pe turnul Parlamentului, chiar Abbey Westminster – un monument catalogat ca Patrimoniu Mondial UNESCO. Spre clădirea Parlamentului se află London Eye, care a câștigat o popularitate imensă în rândul locuitorilor și oaspeților capitalei britanice.

Covent Garden a fost înființată pe locul pieței de legume, care la rândul său a fost odată localizată pe pășunea Westminster Abbey. Acest cartier este numit terenul de teatru (Theatreland) – un paradis pentru iubitorii de teatru. În plus față de Opera Opoziției Regale, care este principala atracție a cartierului, Covent Garden are un număr mare de scene de teatru la fel de celebre: St Martin, Coliseum, Teatrul New London, Teatrul Maiestății Sale, Teatrul Royal Drury Lane. De asemenea, mimii, muzicienii și artiștii de circ, divertismentul turiștilor cu spectacolele lor, se adună direct pe străzile cartierului.

Soho este poate, cel mai colorat cartier din Londra. Acesta este centrul vieții de noapte, zona de pub-uri, restaurante, magazine, cinematografe, magazine sexuale, cluburi și discoteci. Acesta face parte din Westminster și este situat în inima orașului. De la  Chinatown, centrul Soho este separat de Shaftesbury Avenue. Chinatown este popular cu londonezii și vizitatorii orașului, cu o abundență de restaurante chinezești, magazine cu produse orientale și saloane de masaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *