Cum protejam telefonul impotriva virusilor

Telefoanele mobile, mai ales Smartphone-urile Android si iPhone sunt extrem de expuse si sensibile la atacurile virusilor. Hackerii, distribuitorii de malware, spyware si chiar companiile antivirus raspandesc frecvent o multitudine de virusi pentru telefoanele mobile, din diverse motive.

Acesti virusi software pot colecta si transmite date importante cu caracter personal si chiar detalii bancare catre persoane neautorizate care pot profita de ele, utilizandu-le ilicit. Prin urmare, este extrem de important sa va protejati telefonul mobil de astfel de atacuri ale virusilor, mai ales daca vorbim despre un smartphone iPhone sau Android.

Exista mai multe aplicatii antivirus gratuite sau cu plata care va pot ajuta sa eliminati virusii si sa va protejati mai bine. Majoritatea acestor programe sunt disponibile pe Google Play pentru Android si pe iTunes pentru iPhone. Cel mai la indemana este sa folositi aplicatii antivirus gratuite. Cele mai multe astfel de software-uri functioneaza bine pe majoritatea marcilor de smartphone, inclusiv pe Samsung, HTC, Sony, LG, Panasonic etc.

De ce este important sa va protejati impotriva virusilor?
Un virus pentru telefon sau un smartphone este similar cu virusul pe care il intalnim pe un laptop sau pe un PC. Singura diferenta este ca virusii de pc ataca pc-ul sau laptop, in timp ce virusii de telefoane ataca telefoanele/ smartphone-urile. Un virus de telefon mobil este programat sa atace informatiile stocate in telefon si sa le raporteze in alta parte, la o sursa. Virusurile se raspandesc extrem de rapid si se iau uimitor de repede. De aceea, trebuie sa fiti atent ce aplicatii folositi, pe ce site-uri navigati.

Aceste virusuri daunatoare pot transmite date critice despre utilizator, iar acestea ar putea fi folosite cu usurinta in scopuri ilicite.

Cum se raspandesc virusurile de telefoane mobile?

Exista mai multe cai de raspandire, iar din aceste mentionam doar cateva:

– prin Bluetooth
– prin MMC Card
– pe Internet

Cum sa va protejati telefonul mobil de virusi

Exista mai multe modalitati simple prin care va puteti proteja mai bine telefonul de atacurile virusurilor.

– Tineti intotdeauna Bluetooth-ul dezactivat. Porniti-l doar atunci cand aveti nevoie de el. Este mai bine sa va pastrati conexiunea dezactivat si sa fie vizibila doar pentru persoanele autorizate.

– Nu deschideti mesajele prin Bluetooth sau fisierele trimise de la o sursa necunoscuta. Acesta poate fi un virus.

– Descarcati intotdeauna continut doar din surse de incredere.

– Instalati un antivirus bun pe telefon

– Vizitati doar site-uri de incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *