Grecia – Antichități la fiecare pas

Grecia este o țară în care antichitățile sunt la fiecare pas: Atena, Delphi, Teba și Meteora, mănăstirile din stâncă de pe Muntele Athos. Există, de asemenea, plaje reci, mare, insule pitorești și hoteluri spa. Rhodos, Halkidiki și Kos sunt toate în Grecia.

Poți merge în Grecia doar pentru  vizitarea obiectivelor turistice într-un ritm furios sau, dimpotrivă, să stai liniștit pe plajă. În această țară trebuie să te bucuri de mâncare și vin, căldură la mare, comunicare cu localnicii și natura, antichități și tăcere, discoteci și distracție.  Oaspeții care vin iarna în Grecia se așteaptă la o vreme rece, o lipsă a turiștilor care vin vara, un număr mare de atracții și o infrastructură turistică bine dezvoltată. În plus, în timpul iernii, ai natura frumoasă și posibilitatea de a petrece o vacanță minunată pe una dintre cele mai frumoase insule ale țării, Rhodes. Iarna este perioada de reducere a prețurilor.  În hoteluri există spa-uri pentru a completa imaginea. În plus,  în timpul iernii te afli la granița științei, fără a fi distras de perfidie strălucitoare în marea luminată de soare.

Regiuni și stațiuni din Grecia

Această țară uimitoare din Marea Mediterană a adunat, se pare, absolut toate beneficiile lumii turistice. Stațiuni de schi de primă clasă, cum ar fi Vasilitsy sau Kaimaktsalana, alături de plajele minunate din Peloponez și Halkidiki . O vacanță relaxată pe nenumăratele insule grecești, atât de populare în rândul turiștilor, este ușor de completat de un impresionant „tur cu ghid”. Și aceasta din urmă este suficientă chiar și în colțul cel mai prăfuit al Greciei – de la Atena până la o mică bucată de pământ, cum este Patmos. Pe scurt, este pur și simplu imposibil să descrii bogățiile principale ale regiunilor țării.

Bucătărie și restaurante

Bucătăria grecească este abundență de legume și ierburi, produse lactate (în special brânzeturi moi), măsline și ulei de măsline, pâine și vin. Carnea de pui și de alte păsări de curte sunt adesea gătite, iar carnea de vită și carnea de porc nu sunt evitate. Este recomandabil să încerci o adevărată salată grecească și vei simți diferența. Caracatiță la grătar, un castron de vinete, carne tocată și roșii „mouzaku”, varietate de lasagna, stifado – tocană de carne cu ceapă în sos de vin. Mâncărurile speciale sunt cârnații de piper cu roșii proaspete și „paidaki” – cotlete de miel pe grătar.

În orice punct al oricărui oraș grecesc, vei găsi cu siguranță o gustare, un grătar, o cofetărie,  bar, tavernă sau pub. Restaurante cu preparate din bucătăria internațională și grecească sunt, de asemenea, peste tot, iar porțiile nu vor ofensa nici măcar pe călătorii cel mai înfometați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *