Italia plină de istorie și romantism

Este un păcat pentru Italia să se plângă de lipsa de atenție a turiștilor – atât în ​​timpul iernii, cât și, mai ales, în timpul verii. În fiecare sezon, milioane de turiști înfruntă cu entuziasm faimoasa „cizmă”, găsindu-se pentru aceasta o mulțime de motive bune: o excursie cu adevărat chic și saturată, o țară caldă curată, plaje bune și o natură frumoasă. Călătorii nu sunt descurajați  nici măcar de prețurile relativ ridicate pentru vacanțele în stil italian și echipamentele destul de ascetice ale majorității orașelor. Cu toate acestea, acest comentariu nu se aplică, de obicei, hotelurilor de coastă. Un alt punct al programului italian este un tratament de înaltă calitate, deși nu ieftin, la stațiunile balneare termale.

Regiuni din Italia

Nordul este Italia internațională, la prima vedere nu este atât de ușor de distins de Franța sau Elveția. Dar aici se concentrează toate chicurile la modă. Oamenii merg în această regiune pentru cumpărături, precum și pentru stațiunile de schi. Centrul este centrul istoriei și al culturii: Roma care este vizibilă la fiecare pas, Vaticanul , Pisa și câmpurile Toscanei. Iar sudul este chiar Italia din filmele cu Adriano Celentano: nesfârșită, luxuriantă, cea mai tare și mai însorită – cea mai „italiană”.

Orașe din Italia

Există mai mult de 8 mii de orașe mari și mici în Italia, însă există  și multe, care nu sunt vizitate și care nu se consideră a fi în Italia. Cele vizitate sunt orasele istorice: Roma inimitabilă cu cultura veche, bizantină și medievală, Vaticanul și reședința Papei de la Roma, Salerno cu parcurile sale arheologice, lumea antică grecească și monumentele arhitecturale din Siracuza . Iubitorii de istorie ar trebui să viziteze, de asemenea, Valea Templelor din Agrigento și orașul Sf. Anton din Padova.

Pentru artă merită să mergi, bineînțeles, la Florența, unde cea mai mare colecție de picturi din Italia se află la  galeria Uffizi. Este imposibil să nu vizitezi Veneția: acest oraș, construit pe canale, este în sine o mare atracție în aer liber. Cumpărăturile cele mai luxoase sunt în Milano, iar natura romantică o poți aprecia la Verona .

Pentru a respira și a „digera” impresiile sunt cele mai bune, mergi în sudul țării. Această regiune este ca și cum ar fi creată pentru a nu face nimic. De exemplu, diferite festivaluri sunt ținute în mod constant în Bari, iar muzica veselă nu se oprește nici ziua și nici noaptea. Poți să te retragi în natură în orașul sicilian Trapani, unde există doar câmpuri și câțiva fermieri. Bineînțeles, există Napoli, iar acolo a fost inventată pizza. De atunci, napoletanii duc un stil de viață foarte inactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *