Suporturi de prosoape în designul băii

În prezent, suportul pentru prosoape a înlocuit complet uscătorul zilnic de prosoape. Acest lucru se datorează faptului că modelele de suporturi sunt prezentate într-o varietate de tipuri, care îți permit să plasezi armonios acest accesoriu în orice design al băii.

Înainte de a alege un suport pentru prosoape, ar trebui să te familiarizezi cu soiurile sale. Este foarte important ca suportul pentru prosoape să răspundă exact nevoilor și cerințelor tale, și anume, să fie confortabil, fiabil, să se potrivească armonios în interiorul băii și, bineînțeles, să fie conform bugetului.

În funcție de materialul de producție, suporturile pentru prosoape sunt din:

 • plastic;
 • metal;

În funcție de instalare sunt:

 • cu montaj deschis;
 • cu montaj închis;
 • cu montare ventuză.

Prin metoda de instalare, sunt montate:

 • pe perete;
 • pe podea;
 • la chiuvetă.

După tipul de fixare a prosopului:

 • suporturi sub formă de cârlige sau cuiere cu cârlige;
 • tubulare;
 • cu mecanism rotativ;
 • sub formă de inele, semicercuri sau cadre dreptunghiulare;
 • suport raft.

Materiale pentru suporturi prosoape

Atunci când alegi un suport pentru prosop, acordă atenție materialului din care este fabricat. Acest lucru îi afectează în mod direct durata de viață. Cel mai adesea, suporturile de prosoape sunt fabricate din plastic, inox sau o combinație a acestora, dar există și cele din lemn.

Suporturi pentru băi umede

Este important ca suportul pentru prosoape să fie realizat din materiale inoxidabile. În cazul modelelor din lemn, este necesar să se țină cont de tipul de lemn. Lemnul rezistent la umiditate poate include: conifere (pin, molid), mahon și fier, larice, cedru.

Plastic. Atunci când cumperi produse din plastic, trebuie să știi că acestea sunt mai ieftine, dar de scurtă durată și mai puțin estetice.

Metal. Dacă alegi produse metalice durabile, ar trebui să acorzi atenție produselor din oțel inoxidabil sau metale neferoase (cupru, alamă, aluminiu). Produsele din metale feroase vopsite sau laminate sunt susceptibile la coroziune.

Funcționalitate

De asemenea, trebuie să iei în considerare ce funcție va îndeplini suportul pentru prosoape: dacă este importantă ținerea prosoapelor sau uscarea de calitate a acestora. De exemplu, pe cârlige prosoapele nu se pot usca complet.

Metode de fixare a șinelor de prosoape

Există un total de trei moduri de atașare la suporturile de prosoape: deschise, ascunse și cu velcro sau ventuză. Acest tip de accesoriu este capabil să reziste doar la prosoape cu greutatea redusă. Practic, acestea sunt cârlige de plastic pentru un prosop. În plus, velcro are capacitatea de a lăsa urme urâte pe suprafață, care sunt destul de greu de îndepărtat.

Metoda de montare deschisă este o gaură în cuier, prin care se montează un șurub autofiletant pentru fixare. Această metodă este cea mai simplă și mai fiabilă.

Elementele de fixare ascunse sunt cel mai modern și precis tip de fixare pentru suporturi prosoape. Se caracterizează prin utilizarea așa-numitei piese încorporate, care este atașată la suprafață într-un mod deschis standard, apoi suportul în sine este așezat pe el și acoperit cu un mic element decorativ frumos.

Metoda de instalare și caracteristici

Mai întâi trebuie să decizi în ce încăpere ai nevoie de un suport pentru prosoape. Acestea sunt încăperi în care prosoapele ar trebui să fie la îndemână: baie, bucătărie, saună, piscină sau balcon, poate fi chiar și o verandă. În funcție de dimensiunea încăperii, poți determina dimensiunea, tipul de amplasare a suportului pentru prosoape, designul, materialul și metoda de atașare.

Modele de podea

Într-o baie mare, spațioasă, îți poți permite un suport pentru prosoape de podea, care este foarte convenabil de utilizat. Cel mai adesea, astfel de modele au rafturi suplimentare pentru prosoape curate sau diverse accesorii de baie. Dar amplasarea unor astfel de umerașe va fi nepotrivită în băile mici, deoarece ocupă mult spațiu.

Modelele de suporturi de prosoape de podea au avantajele lor:

 • Sunt un decor pentru casă;
 • Pot fi mutate dintr-un loc în altul de un număr nelimitat de ori;
 • În timpul instalării modelelor de suporturi prosoape de podea, nu va trebui să găurești pereții și să le strici acoperirea, iar asamblarea acestora durează câteva minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *