Nicio schimbare la noul iPhone, dar mai scump!

La prezentare, Apple a prezentat trei modele noi de iPhone – iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone XR. Evenimentul este monitorizat în fiecare an de milioane de oameni, așteptând o nouă revoluție pe piața smartphone-urilor. Cu toate acestea, de data aceasta, ca și în ultimii ani, Apple nu arată ceva fundamental nou. Toate acestea sunt realizate izbitor de asemănător cu iPhone X – cu un ecran fără rame și un ID-ul Face care este ascuns (butonul Acasă cu senzorul de amprentă digitală nu mai există). În același timp, acestea sunt mult mai scumpe.

Cu ocazia lansării noilor modele, Apple a decis să înceteze vânzarea popularelor sale smartphone-uri iPhone SE, iPhone 6 și iPhone X. Și investitorii, care nu au fost inspirați de noile modele iPhone, au redus ușor stocul Apple.

Noul iPhone Xs este aproape copia exactă a iPhone-ului de anul trecut. Dimensiunea ecranului este de 5,8 inchi și, în același timp, ocupă aproape întregul panou frontal. iPhone Xs Max este o copie mărită a telefonului iPhone Xs – 6.5 inchi. Ca și modelul iPhone X, noile modele au un scaner Face ID, care anul trecut a fost introdus ca o revoluție pentru protecția smartphone-urilor. Fragmentul criticat – decupat deasupra panoului frontal pentru scanerul de față – a rămas. Este de remarcat faptul că acest „defect” a devenit o tendință pentru smarphon-ul chinezesc.

O altă inovație „revoluționară” a Apple a fost funcția a două cartele SIM în smartphone-uri. Două hărți fizice sunt disponibile numai pentru China, pentru cea de-a doua hartă, fiind un eSIM virtual. În același timp, iPhone XS și Xs Max sunt incompatibile cu cartelele SIM existente.

„Buget” iPhone Xr

Succesorul colorat al iPhone-ului 8. Pentru a reduce prețul, Apple a înlocuit ecranul scump OLED cu un LCD depășit. Oțelul din carcasă este înlocuit cu aluminiu. Alte caracteristici care ar putea fi salvate au fost moștenite de pe întreaga linie XR – scanerul Face ID și cipul A12 Bionic de mare viteză. Dintre beneficiile Xr: șase culori strălucitoare, 256 GB de memorie internă, un ecran de 6,1 inch, o singură cameră, care, însă,  poate bloca fundalul.

Problemele ESIM

Spre deosebire de cartelele SIM convenționale, producătorii de cipuri eSIM l-au încorporat într-un dispozitiv electronic. Litera „e” din titlu înseamnă „încorporat”. ESIM are aceleași caracteristici ca și cartela SIM obișnuită. Principalul avantaj al noului modul este că chip-ul său poate fi reprogramat de furnizorul de servicii mobile și nu este nevoie să se schimbe fizic cartela SIM. În plus, nu vor mai exista probleme cu dimensiunea necorespunzătoare a cartelei SIM, iar acum, este posibil să se schimbe operatorul mai rapid și mai ușor. Cu toate acestea, SIM-ul electronic limitează posibilitățile, deoarece, producătorul de telefoane inteligente determină cu care operatori va coopera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *