Cum alegeti o carte buna?

O carte buna se alege in general dupa preferintele fiecarei persoane in parte. Pe piata sunt disponibile numeroase titluri din care sa alegeti, iar unul dintre cele mai importante criterii este genul de carte pe care doriti sa o cititi. De la romane de dragoste, horror, politiste, fantasy si pana la carti de dezvoltare personala, librariile au la momentul actual o varietate extrem de mare de carti, tocmai pentru a veni in intampinarea tuturor preferintelor clientilor.

Insa, pe langa genul lecturii, mai sunt si alte detalii care va pot convinge sa cititi o anumita carte ori sa treceti pe langa ea fara sa o observati. Va prezint mai jos cateva elemente care va pot ajuta sa va hotarati mai usor data viitoare cand doriti sa cumparati o carte si nu aveti deja un titlu prestabilit.

Coperta principala a cartii

Coperta principala a unei carti este, la prima vedere, cea mai importanta prezentare a ei, un factor decisiv care o poate scoate in evidenta fata de alte carti alaturate ce asteapta sa fie observate. In general, atat titlul, cat si imaginea si culorile folosite pentru coperta principala, trebuie sa spuna o poveste inainte de a deschide cartea!

Culorile tari atrag din punct de vedere vizual, iar imaginea va poate convinge sa cumparati cartea, chiar daca este scrisa de un autor de care nu ati mai auzit pana atunci, de exemplu.

In ceea ce priveste titlul, acesta ar trebui sa fie cat mai scurt, la obiect, clar, concis si, mai ales, putin socant! Un titlu bine ales va atrage mai multi curiosi si cel putin unul din 10 sa spunem, va cumpara cartea. Totodata, titlul se evidentiaza si mai bine daca este scris mare, in nuante de rosu, albastru, negru etc., mai ales in cazul in care per total, coperta a fost realizata in culori pale.

Ultima coperta – prezentarea cartii

Sunt multi autori ce opteaza ca, pe ultima coperta a cartii sa apara doar o poza si o prezentare despre ei. Desi nu este un lucru rau, sunt multi cititori care prefera sa afle detalii despre subiectul cartii, decat despre autor – nu degeaba se considera ca lucrarea scriitorului este cartea lui de vizita, de fapt! Insa, sunt si carti ce contin atat o descriere a actiunii, cat si o scurta prezentare a autorului – aceasta varianta va fi cu siguranta mai apreciata de catre cititori!

Scriitorii sunt cei care aleg ceea ce va aparea pe ultima coperta, si anume: o prezentare a lor, o prezentare a actiunii cartii plus cateva fraze despre ei, ori chiar un fragment din carte ales cu grija, care sa poata trezi curiozitatea si interesul potentialilor cititori.

Recenziile primite

Daca o carte are parte de recenzii bune din partea publicului, atunci cu siguranta merita citita! Daca faceti parte din categoria oamenilor ce aleg o lectura mai mult dupa opiniile altor cititori, atunci este foarte important ca, inainte de achizitionare, sa aflati opiniile celor care au citit deja cartea.

De asemenea, un cuvant important de spus despre o anumita carte, il au criticii literari ori ziare si reviste cu „ nume grele ” in domeniu, tocmai de aceea de multe ori, pe una dintre copertile cartii, apar si recenziile primite din partea unor publicatii celebre.

In concluzie, o carte buna ar trebui sa contina toate ingredientele care ii asigura succesul, si anume: un titlu bun, coperti de calitate, recenzii bune si, bineinteles, in final, o intriga solida, surprinzatoare si unica pe cat posibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *