In sezonul cald, una dintre cele mai des intalnite probleme dintr-o locuinta este chiar caldura! In lunile de foc aceasta poate deveni sufocanta, mai ales intr-un apartament. Asadar unul dintre cele mai bune moduri pentru a va racori, il constituie aparatul de aer conditionat.
Ce aspecte trebuie sa bifeze un aparat bun de aer conditionat?
Avand in vedere ca il veti folosi probabil tot sezonul cald, trebuie sa fiti siguri ca alegeti aparatul de aer conditionat cel mai bun pentru nevoile voastre zilnice.
Capacitatea de racire – cea mai importanta functie al acestui tip de dispozitiv, este cu siguranta capacitatea de racire. Asadar, cu cat aparatul de aer conditionat are o putere mai mare, cu atat va raci mai eficient locuinta.
Prezenta unui termostat – ar fi bine sa va orientati spre modelele care dispun si de un termostat reglabil. Acest mic detaliu face cu siguranta diferenta, cand vine vorba despre consumul de energie.
Filtrul aparatului de aer conditionat – un filtru bun ofera numeroase avantaje. Cele mai bune si mai apreciate filtre sunt considerate urmatoarele: filtrul electrostatic – pentru ca purifica aerul destul de bine; filtrul de ionizare – retine in mod eficient atat germenii daunatori din aer cat si praful; filtrul anti-fungus – elimina bacteriile daunatoare care se formeaza, in timp, pe circuitele de scurgere ale aparatului;
Dezumidificarea si zgomotul aparatului de aer conditionat – functia de dezumidificare presupune reducerea umezelii din aer, lucru ce conduce de fapt la un grad de confort mult mai mare, in locuinta, iar nivelul zgomotului pentru aparatul de aer conditionat, se incadreaza in general intre 30 – 60 de decibeli, insa, daca nu va plac zgomotele puternice si continue, optati pentru un aparat silentios.
Clasa energetica – este foarte important sa verificati clasa energetica a aparatului de aer conditionat, asa cum probabil o verificati si in cazul altor produse precum masina de spalat sau frigiderul.
Tipuri de aparate de aer conditionat
Iata dintre ce tipuri de aparate de aer conditionat puteti alege:
– aparat de aer conditionat de perete ( model clasic );
– aparat de aer conditionat de tavan;
– aparat de aer conditionat multisplit;
– si aparat de aer conditionat portabil.
Cu siguranta cel mai comun si cel mai utilizat aparat de aer conditionat este cel care se instaleaza pe perete. Acesta se foloseste mai ales pentru locuinte deoarece se monteaza foarte rapid. Dezavantajul aparatului de perete este faptul ca sufla aerul intr-o singura directie si de aceea trebuie montat in asa fel incat aerul sa fie directionat catre mijlocul incaperii.
Aparatul de aer conditionat de tavan este un model nou si mult mai modern, ceea ce face ca pretul sa fie destul de mare. Insa acest tip de aparat are o eficienta extraordinara pentru ca dispune de palete incorporate pe patru laturi diferite, ceea ce inseamna ca aerul va fi suflat in mai multe parti.
Aparatul de tip multisplit are mai multe unitati ( intre una si patru) care se plaseaza in interior in mai multe incaperi, fiind conectate la un singur dispozitiv amplasat in exterior. Toate unitatile montate in camere diferite vor raci simultan iar reglajul este facut cu o telecomanda.
Aparatul de aer conditionat portabil poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta. Se monteaza si se demonteaza foarte usor tocmai datorita portabilitatii facile.
Sa aveti o vara racoroasa! 🙂