În fiecare zi te poți confrunta cu faptul că lumea s-a schimbat, și s-a schimbat atât de mult încât uneori nu avem timp să realizăm și să începem să folosim ceva nou și progresiv. Trebuie să recunoaștem că și noi aparținem deja generației „elegante” ș totuși, nu putem fi în tendință.
Tot ceea ce tinde să se schimbe și să evolueze este supus schimbării, dar ce legătură are cu restul patrimoniului care nu posedă această proprietate? Bineînțeles, este imposibil să păstrăm totul, altfel planeta noastră s-ar transforma într-un magazin imens. Și, din păcate, cataclismul și agresiunea sub forme de războaie și revoluții, au contribuit la curățarea acestei ”cămări”. Pe de o parte, înțelegem că distrugerea și pierderea unor mostre de neprețuit din lumea materială, sunt de neînlocuit și poți scrie nenumărate linii de indignare despre acest subiect, însă legendele și povestirile sunt întotdeauna mai interesante și mai vii decât o piesă muzeală. Tocmai aceste descrieri dau întotdeauna o fantezie plină de viață și un gând proaspăt, uneori exagerând și pictând obiecte și evenimente cu culori noi. Și, în principiu, pot schimba unghiul de vedere al societății pentru un anumit subiect.
Ideea noastră despre un lucru sau un fenomen este mult mai colorată și dacă vrei să fii utopic, poți fi complet diferit de ceea ce era de așteptat. Și dacă luăm în considerare și faptul că astăzi majoritatea oamenilor percep totul în jurul lor prin ecranul unui telefon sau al unui monitor de computer, atunci, din păcate, lumea reală nu este la fel de bună pe cât ne-ar plăcea.
Lumea materială este dificil de înfrumusețat, este încăpățânată și pragmatică, iar onestitatea sa, este deosebit de bună pe fundalul majestății lor – publicitate și PR. Cred că aproape toata lumea a auzit povestea a ceva valoros si frumos din trecutul familiei, dar în realitate, aceste lucruri nu au făcut uneori o impresie atât de impresionantă asupra ta. Memoria omului are proprietatea minunată de a păstra cele mai bune și de a arunca tot ce este inutil și rău. Prin urmare, proprietatea indestructibilă a multor oameni de a păstra articole vechi și cărți, fotografii parentale și broderiile bunicelor, îți dă dreptul să crezi că dorești să ai o confirmare materială a rădăcinilor tale.
Iubim cu adevarat obiecte autentice care au o poveste in interiorul lor. Ele sunt ca un clopot, dau sunetul corect, păstrează tonalitatea, nu dau dreptul să te relaxezi, ci fac creierul să lucreze. Moda și tendințele ne fac să consumăm, pentru a confirma respectarea lor cu timpul. Dar de ce, atunci, stabilitatea și succesul majorității sunt asociate cu perioade lungi din istorie? De ce păstrăm în mod persistent elemente din trecut? Pentru că, indiferent cât de atractivă este lumea virtuală, nu este nimic fără lumea materială reală.